Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ανακαίνιση διαμερίσματος "γαλάζιας πολυκατοικίας" ("Πόσα διαμερίσματα έχει η Γαλάζια Πολυκατοικία;")

Ανακαίνιση διαμερίσματος "γαλάζιας πολυκατοικίας"

Τα κόμματα της ελληνικής ακροδεξιάς ανοίγουνε σαν τις καφετέριες. Έτσι και ο Καρατζαφέρης πότε έκλεισε το παλιό και πότε άνοιξε το καινούργιο του κόμμα, κανείς δεν κατάλαβε! Το ΛάΟΣ υποτίθεται μέχρι τώρα είχε "εκλεγμένα" όργανα, στελέχη, εφημερίδα κλπ. Σβου μονοκοπανιά! Δηλαδή όχι ακριβώς, το ΛάΟΣ λέει θα είναι μια "συνιστώσα" του νέου κόμματος που ονομάστηκε "Εθνική Ενότητα". Η άλλη συνιστώσα είναι για την ώρα...ο Μπαλτάκος.

Άλλο ένα ανάχωμα για τη λαϊκή διαμαρτυρία; Μπα. Εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με προσωπικές φιλοδοξίες για επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτή δηλαδή που ξέρασε τον Καρατζαφέρη για την κωλοτούμπα επί κυβερνήσεως Παπαδήμου αλλά και τον Μπαλτάκο για τις προσπάθειές του να ξεχωρίσει μια "σοβαρή Χρυσή Αυγή" με την οποία να συνομιλεί η ΝΔ.
Φαίνεται από τις διάφορες κατά καιρούς δηλώσεις τους ότι ποτέ δεν κατάλαβαν γιατί βρέθηκαν εκτός παιχνιδιού. Ο πρώτος συνέβαλλε στον σχηματισμό της πρώτης μνημονιακής "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας" της Ελλάδας και έπαιξε ρόλο στο φλερτ ΝΔ-ΠαΣοΚ [θέμα ταμπού για δεκαετίες, διάβασε εδώ για το θέμα αυτό], όπως όταν βγαινεις ραντεβού και φέρνεις και φίλο/η μαζί, "αναγνωριστικά", για να μην φανεί ότι στο μυαλό σου έχεις κάτι άλλο και τρομάξει ο "στόχος" σου. Το φλέρτ έγινε έρωτας, αλλά τώρα είναι απλά φίλοι. Γιατί τους γλωσσοφάγανε, ειδικά το ΠαΣοΚ. Και ο "φίλος" Καρατζαφέρης, όταν είδε τα ψηφαλάκια να φεύγουνε, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπαδήμου, έφυγε και δεν ξαναγύρισε. Κέρδισε κάτι σημαντικό όμως. Ξέπλυνε την Ακροδεξιά, για πρώτη φορά απέκτησε ένα κόμμα της κεντρικό θεσμικό ρόλο. Μόνο που άλλοι επωφελήθηκαν, και αυτό δεν το χώνεψε.
Αυτούς που επωφελήθηκαν από το ξέπλυμα κοίταξε να τους προσεταιριστεί ο Μπαλτάκος, προφανώς για λογαριασμό της ΝΔ. Απέτυχε, διότι ο νούμερο δυο Κασιδιάρης, με τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε εξέλιξη, ήθελε να δείξει ότι η ΝΔ ανεπίσημα συνδιαλλέγεται με μια εγκληματική οργάνωση, οπότε ή και αυτή είναι εγκληματίκή οργάνωση ή η άλλη δεν είναι, αφού συνομιλεί μαζί της ο νούμερο δυο Μπαλτάκος. Απέτυχε, διότι μαζί με αυτά αποκαλύφτηκε και η καθοδήγηση που ασκούσε η ΝΔ στους νεοναζί για την ψήφιση ορισμένων νομοσχεδίων.
Τώρα τι θέλουν αυτοί οι δύο; Προφανώς να ξαναμπούνε στη βουλή να υλοποιήσουν την ατζέντα τους, είτε σε κυβερνητική συνεργασία είτε αυτόνομα, και για το μέλλον έχει ο θεός. Η βασική πολιτική εκτίμηση που κάνουν είναι ότι ο Μητσοτάκης σέρνει την ΝΔ προς το Κέντρο και άρα αφήνει χώρο στα δεξιά. Χώρο που προσπάθησε να ξανακαλύψει ο Σαμαράς με τα ακροδεξιά στελέχη του Βορίδη, Αδωνη, Μπαλτάκο κλπ, αλλά απέτυχε εκλογικά. Για την ακρίβεια συνετρίβη.
Κάνουν λάθος ανάγνωση, μια στατική ανάγνωση βάσει της μεταπολιτευτικής διάκρισης "Καραμανλής:Δεξιά-Μητσοτάκης:Κεντροδεξιά", η οποία πλέον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το Κέντρο είναι αυτό που έχει μετατοπιστεί δεξιά, και ο Μητσοτάκης δεν έχει πει οτιδήποτε που θα το αντιστοιχούσε κανείς σε "κεντρώα πολιτική". Ο δεξιός χώρος είναι καλά καλυμμένος και τελικά ανθεκτικός. Βγήκε με απώλειες, μεγάλες, από τις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά δεν τσακίστηκε όπως το ΠαΣοΚ. Ο δε διορισμός του Άδωνη Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της ΝΔ δείχνει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να εξοβελίσει τα ούλτρα δεξιά τζάκια από τους κόλπους του κόμματος. [για την εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη διάβασε εδώ] Ο ακροδεξιός χώρος της "γαλάζιας πολυκατοικίας", απ' την άλλη, έχει ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα και αν η δικαιοσύνη αποφασίσει για την τιμωρία όλων των βασικών στελεχών της, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το διάδοχο σχήμα θα προκύψει από τους κόλπους της. Οι ίδιοι ετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Και μέσα σ'όλα προκύπτει και ενδιαφέρον για το γιο του Γλύξμπουργκ! Να βάλουμε στην ομελέττα και λίγο κολοκύθι. Το μότο είναι "είμαστε συνεχιστές της ΕΡΕ, του Καραμανλή και του Αβέρωφ". Δηλαδή ενός κόμματος που περιείχε τα "τάργκετ γκρουπ" που στοχεύει ο Πρόεδρος: Κεντροδεξιούς, Δεξιούς, Ακροδεξιούς, ανοιχτά Φασίστες, Βασιλικούς και αργότερα και φιλο-Χουντικούς. Ξεχνώντας άλλες παραμέτρους, θα παρατηρήσει κανείς ότι ο τρόπος που ασκεί πολιτική ο Καρατζαφέρης είναι εντελώς παρωχημένος. Το σύστημα ψάχνει διαφορετικές λύσεις. Με βάση τις πιθανότητες λοιπόν το νέο εγχείρημα πολύ δύσκολα θα περπατήσει!
Ο Αβέρωφ και πίσω τα αυτόγραφα του Άιζενχάουερ και του Τίτο (ωπ!)

2 σχόλια:

  1. Ξοδεύεται ήδη αρκετή μπριγιαντίνη για το ξανάνιωμα του Καρατζαφέρη

    ΚωστΑν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..τιs προαλεs τον πηγε για φαγητο στο λαστρατα ξαφνικα ηρθε ο μαιτρ και λεγονταs τουs να φυγουν αμεσωs!η κατερινα ζητησε τον λογο και ο μαιτρ τηs απαντησε σε εντονο υφοs μα δεν βλεπετε οτι ο βαψωμαλλιαs που συνοδευετε καταεχεσε τον τοπο κυρια μου;ουρα απο την μια!!!κοπρανα απο την αλλη!!!χωριs πανα τον φερατε;η καυμενη η κατερινα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή