Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Για περάστε μες στην τάξη... ("Ποιοί είναι αυτοί στην Πλατεία;")

Για περάστε μες στην τάξη...

Στις εκλογές αυτές στο Ηράκλειο, οι χώροι που δόθηκαν στα κόμματα για τα προεκλογικά τους περίπτερα ακολούθησαν φαίνεται  κάποια λογική. Δημιουργήθηκαν ενδιαφέρουσες ομαδοποιήσεις, και μια και αρχίσαν τα σχολεία ας δούμε που έβαλε η δασκάλα τους μαθητές να κάτσουν:

Οι αλήτες

Πολύ φασαρία, μονίμως αδιάβαστοι, γυμναστική με τζιν, καπνίζουνε ακόμα και μέσα στην τάξη, η φυσική τους θέση είναι πίσω αφού δεν παρακολουθούν μάθημα. Και αυτήν τη χρονιά κάθονται στο ίδιο θρανίο με φίλους: Το ΝΑΡ έφερε από τα μπροστινά θρανία το ΣΕΚ για να κάτσει δίπλα του, και το ΚΚΕ(μ-λ) έχει φέρει από το άλλο τμήμα το ξαδερφάκι του το ΜΛΚΚΕ. Ένα άλλο παλιό φιλαράκι, οι αναρχικοί, έχει αποβληθεί εδώ και καιρό από το σχολείο.
Στο διάλειμμα καρφί για το καπνιστήριο, πάντα τράκα γιατί δεν παίζει φράγκο. Θα μείνουν πάλι στην ίδια τάξη. Το ΝΑΡ προσπαθεί να περάσει καμιά χρονιά με σκονάκια, αλλά χωρίς διάβασμα δεν... Έχει όμως μηχανάκι. Ο άλλος πάει πάντα με τα πόδια.
Έξω και στο γραφείο γρήγορα!

Τα χαζά
Ούτε παρακολουθούν, ούτε φασαρία κάνουν, ούτε συμμετέχουν στο μάθημα, κανέναν δεν πειράζουν, κανείς δεν τους πειράζει. Το ένα, παιδί του κατηχητικού (Κοινωνία), ασχολείται μόνο με τα θρησκευτικά και παίρνει πάντα 20. Αν της πεις καμιά κουβέντα δεν μιλάει γιατί πιστεύει ότι θα το βρεις από το Θεό αργότερα. Θα μείνει στην ίδια τάξη γιατί δεν διαβάζει καθόλου και τίποτα εκτός τη Καινή Διαθήκη.
Το άλλο, η Ενωση Κεντρώων, μια ζωή το δουλεύανε αλλά ο πατέρας του του έβαλε χέρι και του είπε να στρώσει τον κώλο του κάτω να περάσει καμιά τάξη. Έχει ταράξει τα ιδιαίτερα και φαίνεται ότι θα τα καταφέρει. Η δασκάλα τα έβαλε κάπου στη μέση αφού δεν δημιουργούν πρόβλημα. Νομίζω ότι και οι δυο μένουν σώκλειστοι στο σχολείο.
Μήπως έφυγαν κανενός παιδιού τίποτα αέρια;

Οι σπασίκλες

Ο καλύτερος μαθητής της τάξης (ΣυΡιζΑ) κάθεται στο μπροστινό θρανίο και απέκτησε και διπλανό (ΑνΕλ). Διαβάζουνε μαζί, προσέχουνε και κάνουν ησυχία μες στην τάξη. Ο μικρός είναι διάνοια. Κακός μαθητής παλιά, ξεσκίστηκε όμως στο διάβασμα και πήρε μέχρι και τη σημαία στην παρέλαση. Τον τελευταίο καιρό έχει προβληματάκια, μάλλον ψυχολογικά, γιατί δεν του μιλάνε οι συγγενείς του, όμως οι δάσκαλοι τον καθησυχάζουν: "Εσύ τα διαβάσματά σου και μην ασχολείσαι..." 
Ο μπούλης δεν είναι των γραμμάτων, περνάει αντιγράφοντας από τον μικρό. Είναι γεροδεμένος όμως και στο διάλειμμα προστατεύει το φίλο του από πλάκες ή και ξύλο. Και τους δυο τους φέρνει και τους παίρνει ο μπαμπάς.
Θέλετε και εργασία για το σπίτι;


Οι μάγκες

Μην τους πεις καμιά κουβέντα, θα στη στήσουνε στην αυλή. Ο ένας (ΚΚΕ) είναι πολύ κλειστός χαρακτήρας, δεν μιλάει με άνθρωπο, στο διάλειμμα τσιγαράκι στις βρύσες αμοναχός, ποτέ τράκα, διαβάζει όμως και δεν έχει χάσει καμία τάξη. Ο άλλος (ΛαΕν) ήταν καλός μαθητής αλλά τα βρόντηξε. Τα μπιλιάρδα; τα μπλιμπλίκια; οι γκόμενες; το χέβυ μέταλ; ποιος ξέρει; Πήγε να χτυπήσει γκόμενα την ΑντΑρΣυΑ αλλά έπεσε χυλόπιτα. Θέλει το χώρο του και ο παλιός δεν το ανέχεται. Τις προάλλες στο ντιμπέιτ τις παίξανε. Η δασκάλα, σε μια έξυπνη κίνηση, τους έβαλε στο ίδιο θρανίο. Μόλις πάει ο ένας να κάνει τη σκανταλιά του, ο άλλος τον καρφώνει! Βρήκε την ησυχία της η γυναίκα. Όμως κάνουν φασαρία οι εντούρο τους, με τις οποίες έρχονται στο σχολείο.
Σταματήστε να ασχολείστε ο ένας με τον άλλον, κοτζάμ γάιδαροι!


Οι απόντες
Φέτος φύγανε πολλά παιδιά από την πλατεία Ελευθερίας. Κάποια πήγαν σε ιδιωτικό (ΝΔ-ΠαΣοΚ) γιατί δεν έχει πάρκινγκ και άλλα (Ποτάμι) κάνουν μαθήματα από τον υπολογιστή. Όπως και να' χει, καλή χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου